:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар ::
 Георги Никлев
НАВИГАЦИЯ: НОВ ПРОДУКТ НА НЕМСКОТО
МОРСКО ИЗДАТЕЛСТВО HANSENAUTIC

Известната немска фирма за навигационни пособия и картен материал предлага на многобройните си клиенти от цял своя нов каталог за 2012 г. Една привличаща вниманието новост е възможността и по време на крюизно плаване да се поръчват карти на хартиен или електронен носител , които ще бъдат получавани веднага в следващото пристанище, набелязано от съответния екипаж на плавателния съд.
В своя стремеж да се помогне на всички, които спонтанно променят курса на плаването, но не разполагат с необходимите за това карти, издателството не се ограничава само за района на Северно море, но предлага своята помощ и за цялото Средиземно море. Фирмата праща необходимият картен материал по UPS  или  DHL, като за тази цел е необходимо само едно телефонно обаждане или E-mail. Пратката ще бъде получена в офиса на съответната Морска администрация.
В този каталог са упоменати и последните новости в областта на електронната навигация, като софтуер, плотери, навигационни програми, нови периферни устройства за съществуващата на борда компютерна техника и пр.
За желаещите да се запознаят с повече подробности , предлагам и съответния линк:
www.hansenautic.de
Георги НИКЛЕВ