Представяме ви:
КОЛЕКЦИЯТА ОТ ПОЩЕНСКИ КАРТИЧКИ И СТАРИ ФОТОГРАФИИ НА МИХАИЛ ЗАИМОВ
Приятелят на „Морски вестник” г-н Михаил Заимов е известен на нашите читатели с отчетите на подводните експедиции на Black Sea Technical Diving до потънали кораби в български териториални води в Черно море и с интересните си подводни фотографии, част от които събра в специална изложба „Подводен свят – история и безмълвие”. Тя бе открита на 7 август 2008 г. във Фестивалния и конгресен център – Варна, по повод 125-та годишнина от началото на Военноморския музей и 85-та годишнина от първата му експозиция във Варна. По-малко известно е другото увлечение на г-н Заимов – колекционирането на пощенски картички и стари фотографии на морска тематика. С неговото позволение ви представяме част от колекцията му, която може да се групира в няколко тематични направления:

Пристанище Варна и кораби в него;
Пристанище Бургас и кораби в него;
Други български пощенски картички с тематика от Черно море и река Дунав;
Чуждестранни пощенски картички и стари фотографии на морска тематика.
Потопяването на турската корвета „Лютфи Джелил”
Цар Фердинанд на торпедоносец

Пощенските картички и старите фотографии са подредени по хронологичен ред дотолкова, доколкото могат да бъдат обективно датирани.
Вашите мнения и предложения за корекции в текста можете да изпращате чрез кликване върху рубриката „Вашият коментар”, а въпроси към г-н Михаил Заимов по тази тематика можете да отправяте на адрес: zaimovm@yahoo.com

Михаил Заимов
начало
избор на брой
"Морски колекции"