начало
избор на брой
"Морски колекции"


ПОДВОДНИЧАРСКИТЕ ФОТОГРАФИИ НА КАПИТАН ІІ РАНГ МАРИН МАРИНОВ

На 27 февруари 2010 г. в рубриката „Спомени на флотски ветерани” поместихме разказът на капитан II ранг от резерва д-р инж. Марин Маринов
МОЯТ ИЗБОР - ПОДВОДНИЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ. Сега ви предлагаме и снимки, които не само илюстрират тези спомени, но и са ново попълнение за рубриката „Пощенски картички и стари фотографии”. Уви – бързо лети времето! От 1988 г., когато той поема командването на подводницата „Слава” до сега са изминали почти 23 години... Хубавото в случая е, че тези снимки са съхранили в себе си духа на времето от края на 80-те години от миналия век, когато българските подводници бяха четири, когато техните екипажи неспирно плаваха, стреляха, носеха бойни дежурства и дозори пред Босфора, даваха пълно основание не само на нашето Адмиралтейство да разчитат на тях в най-сложни военнополитически ситуации в региона.
„Морски вестник” изказва своята благодарност към капитан II ранг от резерва д-р инж. Марин Маринов и призовава флотските ветерани от ВМС да не пропускат възможността чрез нашата рубрика не само да съхранят спомени от своята служба, но и да предадат щафетата на своите следовници. Както виждате – времето лети бързо, не чака колебаещите се!
МВ
Капитан-лейтенант Марин Маринов като командир на подводницата „Слава”.
В минути на отдих под вода.
Незабравимият подводничарски костюм тип „Умирай трудно!”
Подводничари, подводничари, ама и те трябва да маршируват!
Командването на дивизиона, когато негов командир е капитан І ранг Антон Янкулов.
Отдаване на почит към паметта на загиналите в последната световна война.
Поглед към кърмовия отсек на подводницата „Слава”.
Заедно с екипажа на екскурзия в някогашния Съветски съюз.