начало
избор на брой
"Морски колекции"
ОЩЕ ЕДИН МОДЕЛ НА ЯХТАТА „КОР КАРОЛИ”
На 22 януари 2012 г. Ви запознахме с „Модел на яхтата „Кор Кароли”. Сега ви представяме още един модел на същата яхта, който е от колекцията на Регионалния исторически музей (РИМ) – Варна. Моделът е изложен на откритата на 9 март т. г. в Grand Mall – Варна, мащабната атракция, наречена Grand Aqua City (В Grand Mall – Варна, откриха Grand Aqua  City).
Моделът е изработен преди 1989 г. в корабомоделното ателие на Варненската корабостроителница (тогава Корабостроителен завод „Г. Димитров”) по поръчка на РИМ – Варна и представлява част от замислената колекция, отразяваща развитието на българското морско стопанство (най-вече на корабостроенето и на корабоплаването), свързано с морската ни столица. Моделът е много добра изработка и е поставен на подходящо място в Grand Mall – Варна, като почти всеки, който се качва на етажа, преминава край него. Добра е идеята за съчетаването на модела с един от най-популярните портрети на ветроходеца капитан Георги Георгиев, застанал до любимата си яхта.
МОРСКИ ВЕСТНИК, Снимки МОРСКИ ВЕСТНИК
Моделът на яхтата „Кор Кароли”, поглед от към кърмата.
Моделът на яхтата „Кор Кароли”, поглед от към носа.
Край модела на яхтата „Кор Кароли” постоянно има любознателни зрители.
Обяснителната табелка към модела на яхтата „Кор Кароли”.
Добра е идеята за съчетаването на модела с един от най-популярните портрети на ветроходеца капитан Георги Георгиев, застанал до любимата си яхта.