начало
избор на брой
"Морски колекции"


ПРОЧЕТЕНО В СПИСАНИЕ „БИБЛИОТЕКА 2“: ИЗЛОЖБА НА
СОЗОПОЛ В НАЦИОНАЛНАТА БИБЛИОТЕКА

Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий” бе домакин на изложбата „Аполония/Созопол - град в спиралата на вечността“. Откриването се състоя на 2 април от 18 ч. в централното фоайе на библиотеката. Организатори са Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий” и Община Созопол в партньорство с Военно-географската служба на Министерството на отбраната, Международния търговски и културен център Геопан - Бургас и Общинския културен институт „Музеен център” - Созопол. Експозицията ще бъде отворена за посетители до 2 май 2019 г.
С любезното разрешение на редакцията на списание „Библиотека 2” публикуваме статията на Димитър Недев и д-р Стефан Пейков, в която се споделя идеята, концепцията и пътищата за по-нататъшното развитие на дългосрочния проект на Община Созопол за издирването, обработката и представянето на културното наследство на Созопол в следващите години…

Публикацията в сп. „Библиотека 2“ (в PDF-формат)
Плакат на изложбата „Аполония/Созопол - град в спиралата на вечността“  в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий”.