НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментарМОДЕЛ НА ХИДРОГРАФСКИЯ КОРАБ „АДМИРАЛ БРАНИМИР ОРМАНОВ”
Хидрографският кораб „Адмирал Бранимир Орманов” служи в състава на ВМС на Република България от 29 март 1976 г. до 19 юни 2008 г. (29 март 2011 г. 35 години от вдигането на флага на хидрографския кораб „Адмирал Бр. Орманов”). 40-та годишнина от вдигането на българския военноморски флаг над един модерен за времето си и изключително мореходен и мултифункционален кораб е повод отново да си припомним за него.
Ще направим това с помощта на главен старшина Пламен Дочев, който към 1999 г. е командир на отделение трюмни машинисти на хидрографния кораб. Тогавашният командир на кораба поставя задача на матрос Георги Камбуров, който е с висше инженерно образование, да направи модел на „Адмирал Бранимир Орманов”. Пламен Дочев се включва в направата на модела, като изпълнява всички спойки на металните връзки по модела. А по-късно и го фотографира, като предостави неотдавна на „Морски вестник” тези снимки, за което сме му благодарни. …

Пълният текст на тази публикация можете да прочетете
в рубриката „Корабомоделизъм” на раздела „Морски колекции”.