НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
 ХОТЕЛСКИ КОМПЛЕКС „МАГНОЛИИТЕ” КАТО КУЛТУРЕН ЦЕНТЪР
Някои от класните черноморски хотели бързо разбраха, че могат да бъдат и привлекателни културни центрове. Един от тях е хотел „Магнолиите” – част от „Приморско Клуб” ЕАД. „Морски вестник” беше първият, който информира за оригиналната експозиция „Откриването на Черно море”, създадена по инициатива на Красимир Станев – председател на Борда на директорите на „Приморско Клуб”. Внимателно подбраните паметници, повечето от които – до изложбата бяха познати само на експерти и специалисти, в продължение на три сезона предизвикват интерес. По данни на администрацията на хотелския комплекс, експозицията е разгледана от над 15 000 души.
„Морски вестник” – Варна, представи отделни експонати в своята рубрика „Карти и лоции” на раздела „Морски колекции”. Струва ни се, че изложбата заслужава представяне в нейната цялост. Да започнем с това, че едно хотелско фоайе бе превърнато в постоянна експозиция с висока образователна и научна стойност. Проектът в хотела на „Приморско Клуб” е на път да надмине своя първоначален замисъл – той става част от международна представителна изложба, която ще обиколи черноморските страни. Надяваме се, че изложбата ще бъде представена и във Варна.
Дотогава – с любезното разрешение на АЛБЕНА АД и „Приморско клуб” ЕАД, ние представяме каталога на изложбата (в PDF-формат) в рубриката ни „Карти и лоции” на раздела „Морски колекции” тук.
Един от първите посетители на изложбата „Откриването на Черно море” в хотелски комплекс „Магнолиите” в Приморско, бе президентът Георги Първанов.